تماس با ما:

09123678082

آموزش حقوقی خرید ملک

مسائل حقوقی هنگام خرید ملک

یکی از مسائل و قرارداد های مهمی که در جامعه و بین مردم انجام می شود و بسیاری از افراد ممکن است که بار ها با آن رو به رو شوند، قرارداد های مربوط به خرید و فروش زمین، ملک، خانه، زمین و… می باشد.

هر کسی که در این زمینه فعالیت دارد یا کسی که قصد دارد در این زمینه فعالیت داشته باشد یک سری نکات مهم و اولیه وجود دارد که باید در این موارد رعایت کنید تا به مشکلی بر نخورید.

همان طور که همه ما می دانیم معامله ملک و زمین کار آسانی نیست و خیلی از افراد نکات مهمی که باید هنگام معاملات به آن توجه داشت را نمی دانند، که این پیش آمد معمولاً به دلیل این است که افراد با نکات و مسائل حقوقی آشنایی ندارند و این نا آشنایی معمولاً منجر به اختلافات و پرونده های متعدد و زیادی در مراجع قضایی می شود.

نکاتی ساده اما کلیدی است که می توانید با توجه به آنها در این زمینه موفق باشید و تا حد المکان به هیچ مشکلی بر نخورید.

  1. شناسایی کامل فروشنده : بررسی مدارک شناسایی فروشنده یا کسانی که امضا کنده هستند، یکی از نکاتی است که می توانید در قدم اول انجام دهید، البته توجه داشته باشید که اگر هنگام امضا قولنامه کسی به غیر از فروشنده یعنی اشخاصی با عنوان وکیل یا قیم این کار را انجام داند، یادتان نرود که حتما اطلاعات فروشنده و مالک با مدارک صاحب سند تطابق داشته باشد، همچنین باید چک کنید که شخصی که با او معامله می کنید، ممنوع المعاله نباشد یا شخصی نباشد که معامله با او باطل است، به عنوان مثال افراد ورشکسته ممنوع المعامله هستند و معامله با افرادی که دارای بیماری و کهولت سن هستند باطل است.
  2. بررسی وضعیت سند ملک : یکی از مواردی که بعد از شناسایی فروشنده مهم است که به آن توجه کنیم که بعد ها به مشکلی بر نخوریم، بررسی موارد معامله از نظر ثبت در دفتر اسناد، وثیقه ای و توقیفی بودن، مشاعات ساختمان، توابع و ملحقات و… می باشد.
  3. تطبیق دادن ملک با وضعیت موجود : قبل از معامله ی ملکی توجه داشته باشید که شما باید ملک و یا زمین مورد نظرتان را به صورن دقیق مشاهده و بررسی کنید، این کار به این علت است که اگر عیب و نقص و یا خرابی در ملک وجود داشته باشد باید به صورت دقیق در متن قولنامه ذکر شود، حتی اگر دو طرف معامله در جریان باشند.
  4. مطالبه مفاصا حساب از فروشنده : همیشه قبل از فروش هر ملک به این نکته توجه داشته باشید که فروشنده ملک باید بدهی های آن ملک را به ارکان دولتی مانند شهرداری و سازمان مالیات پرداخت کند، اگر خریدار بخواهد متوجه شود که آیا فروشنده این مبالغ را پرداخته نموده است یا خیر، می تواند از این سازمان ای گفته شده استعلام بگیرد، توجه داشته باشید که آپارتمان ها نیز شامل این مورد می شوند، به طوری که فروشنده باید بدهکاری های عقب افتاده واحد را که شامل پول شارژ، آب، برق، گاز و… می گردد را قبل از فروش یا اجاره پرداخت نماید.
  5. پرداخت نکردن کل مبلغ : توجه داشته باشید که شما باید ملک را به صورت تمام و کمال دریافت کنید و بعد از آن وجه را به صورت کامل به فروشنده پرداخت کنید، این که گفته شد ملک را به صورت تمام و کمال دریافت کنید منظور دریافت فیزیکی نیست، منظور انتقال ثبتی سند و دریافت سند می باشد، همچنین اگر شما فروشنده هستید سعی کنید تا موقعی که مبلغ مامله شده را دریافت نکرده اید به هیچ وجه ملک را تحویل ندهید.
  6. تعیین شرایط برای فسخ قرارداد : تعیین شرایط کتبی در قولنامه برای فسخ قرارداد موردی شایان توجه می باشد، به این علت که امکان بروز هر گونه اختلافی در معاملات ملکی وجود دارد و برای پیشگیری از این مشکلات بهتر است که این کار را انجام دهید.
  7. تنظیم و ثبت سند : از دیگر مسائل و نکاتی که در معاملات ملکی وجود دارد و برای این که به مشکلات و مسائل قضایی بر نخورد، تنظیم هر نوع سند یا انتقال آن سند در دفاتر اسناد رسمی و سامانه ثبت اسناد و املاک کشور می باشد.
  8. معاملام املاک ورثه ای : هنگامی که می خواهید ملک هایی که موروثی هستند را معامله کنید، باید مشخصاتی کامل و دقیق از تمام ورثه و موکلین به همراه ملک و گواهی انحصار وراثت داشته باشید تا آن ها را بررسی کنید که آیا با تطابق دارند یا خیر، توجه داشته باشید که در این گونه معاملات باید تمامی وراث حضور داشته باشند و با معامله موافقت کنند، مخالفت حتی یکی از آن ها هم برای این که معامله ای انجام نگیرد کافیست، که البته در این مورد هم باید پیگیری های لازم قانونی انجام گیرد.
  9. تنظیم قانونی قرارداد در معاملات املاک : نکته دیگری در معاملات املاک با قرارداد غیر رسمی آن است که معامله باید شما باید توسط بنگاهی که دارای مجوز کسب اتحادیه املاک است صورت بگیرد، در غیر این صورت اگر قرارداد رسمی شما در دفتر اسناد رسمی یا مراجع قانونی اما توسط مامور فاقد صلاحیت تنظیم یا ثبت شود، نوع قرار داد شما غیر رسمی و عادی محسوب می گردد.

ویدیوهای آموزش حقوقی خرید ملک: